De meren…

Nederlands English Italiano

Italië, Het land van duizend meren

© Peter van Diessen

Italië heeft veel meren; in feite zijn er meer dan duizend, bekend om hun onvergelijkbare schoonheid en elk wordt gekenmerkt door verschillende kenmerken. De meren, Garda, Maggiore en Como, nu wereldwijd bekend, zijn ideale bestemmingen geworden om wat tijd door te brengen in de zon en in nauw contact met de natuur. De belangrijkste meren van Italië zijn volledig uitgerust en bieden een scala aan accommodatiemogelijkheden. De stranden bieden alle comfort en zijn geschikt om te zwemmen. Naast ontspanning kunnen bezoekers veel plezier beleven aan het testen van hun vaardigheden met een verscheidenheid aan buitenactiviteiten. Verschillende watersporten worden aangeboden: waterskiën, kanoën, windsurfen, zeilen, duiken en zelfs vissen, met wedstrijden op nationaal niveau. Sporten zoals golfen, paardrijden en mountainbiken worden ook bijna overal aangeboden. Een vakantie aan het meer maakt het ook mogelijk voor toeristen om de omliggende gebieden te ontdekken, die vol zijn van geschiedenis en tradities.

De meren van Italië creëren betoverende landschappen dankzij de buitengewoon welvarende ecosystemen die zich in de loop van de millennia hebben ontwikkeld en de evolutie van de vele en verschillende planten- en diersoorten. Kleine bergmeren, die op grote hoogte heel gewoon zijn, zijn uitstekende bestemmingen voor spannende wandelingen om adembenemende landschappen te verkennen. Bezoekers hebben een wereld van emoties om te verkennen, volgen hun instinct en hun passies en genieten van geuren en smaken. Een vakantie aan het meer biedt gasten de zeldzame mogelijkheid om de charme van Italië te ontdekken en te genieten, weerspiegeld in koele, ongerepte wateren.

De grote meren, de meren Como, Maggiore en Garda, zijn de grootste meren in Italië, ze zijn altijd al een belangrijke vakantiebestemming geweest, en hun roem is nooit gestopt met groeien.

 vrij vertaald van Italia.it