De bergen…

Nederlands English Italiano

© Peter van Diessen

Italië, grondgebied van toppen en pieken.

In al zijn territoriale verscheidenheid heeft Italië een groot aantal prachtige en suggestieve berglocaties, ideaal om het hele jaar door te bezoeken, of het nu zomer of winter is. Van noord naar zuid biedt het Italiaanse berglandschap toeristen een scala aan landschappen: meren op hoog altitutude, ongelooflijke bossen, betoverende dorpen en borgo's rijk aan geschiedenis, tradities en, uiteraard, gastronomische geneugten.

Sport, plezier en ontspanning kunnen zich perfect combineren in een bergvakantie in de Bel Paese, zowel in de sneeuw als in de omstandigheden van de eerlijkere seizoenen.
Het grootste deel van de bergretraites in Italië nodigt bezoekers uit om elk seizoen een breed scala aan culturele en buitenactiviteiten te ervaren: skiën, alpine skiën, snowboarden, wandelen en nordic walking, mountainbiken ... niet te vergeten uitstekende structuren voor schaatsen, zwemmen, tennis , paardrijden ... de lijst gaat gewoon door!

DE ALPEN

Het grote Europese gebergte ontspringt in het uiterste noorden van Italië en definieert de geografische grens. De imposante Alpenrug loopt door een aantal regio's, van Ligurië naar de Valle d'Aosta, Piemonte, Lombardije, Trentino Alto Adige, Veneto en Friuli Venezia Giulia.

DE APENNINES

Deze bergketen verbindt de twee uiteinden van Italië, van Ligurië tot Calabrië, het loopt door Emilia Romagna, Toscane, Lazio, Abruzzo, Campania, Basilicata, Umbrië en Molise. De bergen van de Apennijnen zijn niet zo hoog als de toppen van de Alpen, maar ze zijn niettemin de thuisbasis van enkele belangrijke skigebieden, zoals Roccaraso, Campo Felice en Rivisondoli.

De dichte vegetatie en de vele waterlopen zorgen voor uitzonderlijk mooie, wilde landschappen, waar ook een overvloed aan dieren voorkomt.

 vrij vertaald van Italia.it