Kunst & geschiedenis…

Nederlands English Italiano

© Peter van Diessen

Italië is sinds de oudheid het centrum van geschiedenis, cultuur en kunst. Onze musea, collecties en archeologische vindplaatsen onthullen talloze tekenen uit het verleden en de vele beschavingen die dit land hebben doorkruist, waarvan het bewijs nog steeds onlosmakelijk met het huidige landschap is verweven.

Artistieke wonderen zijn overal te vinden, en elke hoek van het land bevat talloze en prachtige verrassingen. Ons artistieke en culturele erfgoed is een van de meest waardevolle ter wereld. Italië heeft meer culturele UNESCO-wereld erfgoedsites dan enig ander land. Rome, Florence, Assisi, Venetië, Siena, Pisa en Napels zijn de bekendste kunststeden, maar het hele land kan steden met adembenemende schoonheid bogen, zoals deze cijfers aantonen: 95.000 monumentale kerken, 40.000 forten en kastelen, 30.000 historische woningen met 4.000 tuinen, 36.000 archieven en bibliotheken, 20.000 historische steden en dorpen, 5.600 musea en archeologische vindplaatsen en 1.500 kloosters.

Toeristen kunnen de particuliere woningen van oude en adellijke families verkennen en ontdekken; bezoek wereldberoemde musea zoals de Galleria degli Uffizi in Florence, de Capitolijnse musea in Rome, of de Brera Art Gallery in Milaan; verken indrukwekkende archeologische vindplaatsen, zoals Pompei en Herculaneum, om onder te dompelen in een spannend, grandioos verleden. Dat is lang niet alles - er zijn tal van culturele, artistieke en muzikale evenementen die het Italiaanse leven animeren.

Italië biedt een rijke combinatie van meesterwerken uit verschillende gebieden, mengt landschap en cultuur, geschiedenis en kunst, architectuur en stadsplanning - het biedt een spannende reis door de tijd, van de oude Grieken en Romeinen tot heden, die ook wordt gevuld door een rijkdom aan kunst en cultuur.

 vrij vertaald van Italia.it