De kunststeden…

Nederlands English Italiano

© Peter van Diessen

De Italiaanse kunststeden zijn enkele van de meest bezochte bestemmingen in internationaal cultureel toerisme. Rijk aan monumenten, kerken, kastelen, musea en historische woningen, de kunststeden van Italië zijn een ideaal doelwit voor het laagseizoentoerisme en voldoen aan de wens om ze elk moment van het jaar te leren kennen.

Natuurlijk zijn er veel kunststeden in Italië: Turijn, Milaan, Venetië, Bologna, Ferrara, Florence, Perugia, Rome, Napels en Palermo, om er maar een paar te noemen.

Bijna allemaal behouden ze een belangrijk historisch, artistiek en architectonisch erfgoed dat de opeenvolging van eeuw na eeuw vertelt. Rijk aan tekenen van de gebeurtenissen van de mannen die er rondliepen - de kunststeden van Italië waren vaak de zetels van regeringen en vorstendommen en de stadia van de gebeurtenissen die de loop van de geschiedenis veranderden. Meer specifiek werden deze steden, vanwege hun bijzondere relatie met verschillende machtsassen, meer dan eens gemaakt - dat wil zeggen als residenties van prinsen, hertogen, pausen, koningen en keizers.

Vaak gekenmerkt als stedelijk textiel dat het originele kader bewaart, zoals een Romeins bolwerk of een middeleeuwse borgo, vertegenwoordigen de Italiaanse kunststeden overblijfselen die elk in verschillende tijden bevroren lijken te zijn - sommige lijken zelfs de scheidslijn tussen meer dan één historische periode te overschrijden. , misschien niet de transformatie hebben voltooid die door één veroveraar of een andere is geïnitieerd. Gemarkeerd door de initiatieven van grote kunstenaars en mecenassen, zijn deze steden niet alleen de verzamelingen van aangrijpende artistieke uitingen, maar zijn ze ook echte meesterwerken van de kunst.

Musea in de open lucht die te voet kunnen worden bewonderd en bewonderd - deze steden bieden moderne en inspirerende routes voor het ontdekken van winkels en ambachtelijke workshops, markten en beurzen, festivals en theatrale evenementen die een grote gezegende combinatie van tradities, cultuur en opwinding zijn.

 vrij vertaald van Italia.it